Cuvinte si cuvinte

Stau si ma intreb de ce sunt oameni care iti spun cateva cuvinte pe care nu le mai uiti niciodata  si altii care iti vorbesc non-stop dar nu iti raman in minte, iti zboara din cap in momentul cand interlocutorul inchide gura .Copii cand sunt mici fac multe nazbatii ,sunt neastamparati desi parintii le spun;” nu fa aia !”….”fa cealalta !”..cutare…cutare ..iar copii nu-i asculta .

Oare iti trebuie o „licenta” speciala sa dai sfaturi la altii? adica sa dai sfaturi cu putere de convingere sa ajunga la sufletul celui sfatuit? Sfaturile  din experienta proprie cred ca sunt „licenta” ,nu cele din auzite … din carti…din deductiile tale de Sherlock Holmes!

Am avut astfel de experiente de-a lungul vietii mele cand  sa zicem auzi aceleasi cuvinte de la 2 persoane diferite ,dar de  la una ….cuvintele spuse …au intrat pe-o ureche si au iesit pe cealalta  ….pe cand la alta persoana aceleasi cuvinte pe care ti le spune nu mai ies pe cealalta ureche ci merg spre inima .Care sa fie secretul? Cuvintele unei persoane parca erau goale , iar ale celeilalte parca purtau in ele o energie ,aveau putere.

… sigur nu numai eu am avut astfel de intamplari .  🙂

Lasă un comentariu